De bedste familievenlige juleaktiviteter i Odense, Danmark

Odense byder på et rent overflødighedshorn af aktiviteter, hvor fejring af julen er det tematiske omdrejningspunkt. Uanset om du er i byen på et kort weekend-visit, eller om du planlægger et længerevarende besøg, måske du endda er bosiddende i Odense, så er der aktiviteter for hele familien. Du kan her læse meget mere om de mest familievenlige juleaktiviteter i Odense.

Glow Odense: Vintereventyr

Glow Odense: Vintereventyr

Du behøver ikke bekymre dig om kulde og blæst for at få julestemningen helt ind under huden. Glow byder nemlig alle børn og voksne velkommen til et 6000 m2 stort indendørs vintereventyr, hvor store som små kan boltre sig i et magisk univers, der aldrig før er set i Danmark. Tag et kig omkring og bliv fortryllet af de interaktive hinkesten, der skifter farve, når man hopper på dem. Eller sæt dig til rette i en af de mange lysende gynger, hvis du trænger til et hvil og lad dig imens opsluge af eventyret, der foregår lige foran dig. På den store scene findes et alsidigt udvalg af live-musik, og skulle sult og tørst trænge sig på, er der masser af muligheder for at forkæle både mave og gane med alskens lækkerier fra de mange food-trucks. Imens voksne lader sanserne forkæle i baren, kan børn deltage i konkurrencen om at finde julemandens gaver, der er blevet væk. Der er præmie til de børn, der finder alle gaverne! Glow er noget velkendt, som du aldrig før har oplevet det.

Få mere information her.

Hans Christian Andersen Julemarked

Hans Christian Andersen Julemarked

Hans Christian Andersen Julemarked er jul som i de gode gamle dage. Når du tager en tur rundt på markedet, vil du, som i en tidslomme, komme tilbage til en svunden tid, med boder, hestevogne, duft af gran og brændte mandler. Her kan du købe juledekorationer, frugt og grønt samt meget meget mere. Vil du opleve endnu mere Hans Christian Andersen, ligger Hans Christian Andersen-museet lige i nærheden, hvor man kan komme helt tæt på den verdenskendte eventyrforfatter.

Få mere information her.

Lysene tændes på det store juletræ

Lysene tændes på det store juletræ

I Odense starter julesæsonen, når lysene tændes på det store juletræ. Mød op på rådhuspladsen og tag del i byens tradition, der hvert år samler store og små til live-musik, julestemning og glæde over julens snarlige komme. Aftenen igennem kan der købes lækkert mad fra de opstillede boder og der er rig mulighed for at se julemanden, som altid aflægger byen et besøg, når træet bliver tændt.

Få mere information her.

Julemarked

Julemarked

På CLAY Keramikmuseum går hyggelige familieaktiviteter hånd i hånd med julegaveindkøb. Her finder du nemlig et dejligt julemarked, hvor der sælges smukke keramiske artikler og forskellige juleting, der kan sætte prikken over i’et i ethvert hjem. Udover smuk keramik og skønne juleting, finder man også et flot udvalg af noget helt særligt chokolade, der ikke kan beskrives med ord, men som SKAL smages!

Få mere information her.

Jul i Odense ZOO

Findes der nogen bedre måde at fejre jul på end sammen med familie og venner. Forestil dig så at du ovenikøbet også er omgivet af dine yndlingsdyr, så ved du, hvad Odense ZOO har lagt i ovnen til at forkæle sine gæster med i den søde juletid. Når du besøger Odense ZOO i perioden fra 16. november og frem til 31.december, er det som at gå ind i en anden verden. Hele ZOO er blevet udsmykket med lys, der bringer den helt særlige julestemning frem, når du i skæret kan betragte dyrene og deres varme vinterpels, de ganske praktisk har anlagt til årstiden. Bliver maven gnaven og ganen tør, kan der nydes ristede mandler og varm kakao, i mens dyrene betragtes fra en passende afstand. Julen er som bekendt hjerternes fest, så trænger du til et hvil, kan det gøres på en af de mange kyssebænke, der er opsat rundt i haven. Er du mere til spas og løjer, er der også rig mulighed for at gå på jagt for at finde sjove nissehuer. Vil du helt tæt på dyrene, tilbyder ZOO også en guidet tur bag om kulisserne.

Få mere information her.

Julemarked på Egeskov Slot

Julemarked på Egeskov Slot

På Egeskov Slot findes et af de største slots-julemarkeder i Danmark. Med over 100 boder, er der gode chancer for, at du kan gøre en god handel, uanset om det en julegave til dig selv, eller en du holder af. Hele markedet emmer af jul, og der findes alskens lækkerier til mave og gane. Omgivelserne er som et eventyr, hvor hele markedet er pyntet med lys, guirlander og hvor Egeskov Slot smukt knejser op mod himlen. Egeskov Slot Julemarked byder på masser af forskellige aktiviteter. Blandt andet kan børnene lave pandekager, og bagefter kan hele familien tage en tur i den enorme labyrint i slotshaven.

Få mere information her.

Hvis du planlægger et besøg til Odense i juletiden, kan du være helt sikker på, at der er masser af festlige aktiviteter for hele familien at give sig til lige fra julesjov til shopping. Vi vil rigtig gerne høre, hvad din yndlingsaktivitet har været, når julen går på hæld, så fortæl os det gerne i kommentarsporet.

Related Articles

De 7 bedste julevents i Odense

Glow Odense: Vintereventyr Glem for en stund det kolde vintervejr, når du træder indenfor på Glow i Odense. Glow er, uden sammenligning, en af de allerbedste julefestivaller, som kan opleves…
Læs Mere