De 7 bedste julevents i Odense

Christmas Family Sleigh

Glow Odense: Vintereventyr

Glem for en stund det kolde vintervejr, når du træder indenfor på Glow i Odense. Glow er, uden sammenligning, en af de allerbedste julefestivaller, som kan opleves i år, og det er ikke uden grund. Glow er et stort familievenligt indendørs vinter- og juleunivers, hvor milioner af lyspære udgør rammen om en stor interaktiv legeplads, hvor nye eventyr hele tiden bliver skabt. Tag på slentretur i de smukke lysende haver, imens børnene går på jagt efter julemandens forsvundne gaver, hvor de, hvis de finder dem alle, vinder en præmie. Når sulten og tørsten melder sin ankomst, er der kulinariske oplevelser i vente fra de mange foodtrucks og udskænkningssteder, hvor ganen og maven kan forkæles til tonerne fra livebands på den store scene. Glow begynder den 21. november og har åbent frem til 4. januar 2020, så skynd dig at kom forbi, inden det er for sent.

Få mere information her.

Christmas Tree Odense

Juletræet tændes på Flakhaven

På Odenses Rådhusplads, Flakhaven bliver der hvert år opstillet et kæmpe stort juletræ, som tændes en af de sidste lørdage i november. I år tændes træet den 16. november, og når solen er gået ned, vil tusindvis af mennesker indfinde sig på pladsen for at se det store smukke træ blive tændt. Imens er der masser af live-underholdning på programmet, ligesom julemanden også kommer på besøg og bringer masser af dejlig julestemning med sig.

Clay Museum Christmas

Julemarked på Clay, Keramikmuseum

Hvad er mere perfekt end at kombinere julehyggen med skønt håndlavet brugskunst og lækre smagfulde mundgodter fra CLAYS julemarked. På det årlige julemarked finder man de smukkeste håndlavede værker fra lokale kunstnere, så hvorfor ikke gøre en god handel og købe en unik julegave til en, du holder af. Udover de smukke håndlavede keramiske værker, huser julemarkedet på CLAY blandt andet også boder, der sælger deres eget chokolade og slik, fremstillet med øje for både håndværket og for smagen, og hvor det er tilladt at smage på de mange smagsprøver, de deler ud. Julemarkedet på CLAY er den perfekte måde at spendere en dejlig fridag på, og hvor der er rig mulighed for at gøre sig nogle gode julegaveindkøb.

Kids Exhibition

Sanseudstillingen på Kunstmuseum Brandts

Sanseudstillingen på Brandts er velkendt i hele Odense. Kunstmuseum Brandts har 10 udstillinger om året, der både dækker over ny såvel som klassisk kunst, men sanseudstillingen giver både visuelle og psykologiske stimuli til sit publikum og efterlader dem med en oplevelse man ikke finder andre steder. Selvom sanseudstillingen ikke har julen som tema, bør du alligevel ikke snyde dig selv for et besøg, hvis du planlægger et besøg i Odense i tiden op til og i julen. Du kan være sikker på at blive fortryllet af de mange særlige oplevelser og anderledes kunstinstallationer, der ikke findes andre steder!

Hans Christian Andersen Christmas Market

Hans Christian Andersen julemarkedet

Dette verdenskendte marked finder sted i den ældste bydel i Odense. Udsmykningen og underholdningen er til dels inspireret af samtiden fra da Hans Christian Andersen levede, men også af de mange eventyr han skrev. Et besøg på Hans Christian Andersen julemarkedet er derfor som at træde ind i en helt anden tidsalder. På markedet finder du godtfolk og kunstnere, som alle er klædt i tøj fra da Hans Christian Andersen levede. Du kan selv deltage i festlighederne ved at købe et passende kostume på forhånd, eller sågar finde et kostume hos en af de mange handlende på markedet.

Udover de mange Andersen-relaterede tilbud sælges også hjemmelavet kunsthåndværk fra lokale kunstnere, dejlig mad og drikke som altsammen er inspireret af jul og vinter. Der er intet bedre end at nyde en kop varm chokolade, når du vandrer på de brostensbelagte gader. Tæt ved Hans Christian Andersen julemarkedet finder du Hans Christian Andersen Museet, som bestemt også er et besøg værd. Museet er en skøn mulighed for at lære endnu mere om den digter, i hvis fodspor du netop har slentret i på julemarkedet. Det hele finder sted i Odense fra den 29. november til den 8. december.

Christmas Shopping Odense

Magasin Odense

Er du i Odense op til jul, bør du ikke snyde dig selv for et besøg i Odenses mest populære stormagasin, Magasin. Magasin er et moderne varehus, som fører flere af de mest populære brands verden over, og hvor du med sikkerhed kan klare store dele af julehandlen i et dejligt varmt og imødekommende indendørs miljø. Udnyt at du kan tage en bid frokost i de tilstødende madbutikker men glem ikke også at tjekke de mange gode juletilbud ud. Særligt hvis du stadig mangler at købe et par julegaver.

Farmer's Market Odense

Markedsdage på Grøntorvet

På Grøntorvet finder du masser af frisk frugt, grønt og andre lokale godter fra de mange handlende. Her kan både turister og de lokale indbyggere gøre en god handel, når der hver onsdag og lørdag formiddag året rundt åbnes op for et dejligt marked i byens centrum. De handlende på markedet sælger frugt, grøntsager, frisk røget ost og fisk i rigelige sorter og mængder, så skal julebordets og dets gæster forkæles med friske råvarer, så er Grønttorvet stedet at gøre sine indkøb til alle julens festmåltider.

Ravnsborg Julemarked

På den hyggelige Ravnsborg Julemarked som ligger lige på Hågerupvej 33, i Faaborg, kan man få en hyggelig juleoplevelse, med juleshopping, vikinge julemarked og meget mere, fra den 30. nov. samt den 1. dec. og igen den 7. og 8. dec. Alle dage kl. 10-16.

Tags

Glow

Related Articles

Glow Giver Glæden Tilbage

Julen er den mest vidunderlige tid på året. Juletiden bringer familier og venner tættere sammen, man hygger sig, nyder dejlig mad og ikke mindst giver hinanden gaver på kryds og…
Læs Mere